Domény a optimalizace
- Pavel Mužák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Domény
Cena takovýchto domén je většinou 30 - 50K, pro mě to rozhodně nemá cenu kupovat pro affil web a už se ani nezdržuju s napsáním dotazu...
- Pavel Mužák
- Kontaktovat uživatele:
Asi záleží, jak chce člověk affil web propagovat... pokud jen díky SEO nebo PPC, tak se dá v ČR pořád vymyslet vhodná doména si myslim. Pokud chcete propagovat web i offline, tak už to chce trochu lepší, snadno zapamatovatelnou doménu atd. a za to si už připlatíte. Sice s affilem začínám, ale snažím se používat takový kompromis, že si najdu volnou doménu, kterou bych mohl použít pro něco většího než affil... Buduju affil web a zhodnocuju doménu zároveň... Nechci jít cestou používat domény typu pujcky-rychle-praha atd.
- Pavel Mužák
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, zrovna mi došlo, že taky jeden takovej support web mám
Napadá mě otázka... je lepší pro takovýhle podpůrný weby používat pomlčkovou variantu domény nebo je to už dnes vyhledávačům úplně jedno?

je to jedno. Google je jedno (skoro) už i doména. Seznam na ni stále dá váhu.
Přečtěte si knihu Jak prodat více díky AFFILIATE MARKETINGU. Využijte 1. český software, který umožňuje komukoliv velmi rychle spustit affliate program pro váš e-shop či projekt AffilBox.cz. Partneři se mohou registrovat do +500 kampaní na 1 místě = na Partnerbox.cz. A neměly by vám ujít naše 2 podcasty = Affilboxí a Partnerboxí.
doména třeba affiliate.cz je z hlediska seo trochu lepší, ale jiná doména - třeba super-affiliate-rychle-dneska.info ji může předběhnout v serpu pomocí lepší optimalizace, případně bohatšího obsahu. V prvním případě má doména ale větší cenu kvůli brandingu, že se dá dostat na první příčky snadněji než ta druhá, a že na ní chodí lidi i přímo zápisem do adresního řádku.
Právě to, že se dá dostat na první příčky snadněji, dává těmhle doménám velkou hodnotu. U velkého eshopu může mít doména hodinky.cz nebo sperky.cz hodnotu milionů, protože rozdíl v příčkách a v návštěvách z lepší pozice, přímého zápisu a levnější offline propagace (u sperky-rychle-honem.info trvá dýl, než si to lidi zapamatujou) u nich znamená milionový rozdíl v obratu.
Právě to, že se dá dostat na první příčky snadněji, dává těmhle doménám velkou hodnotu. U velkého eshopu může mít doména hodinky.cz nebo sperky.cz hodnotu milionů, protože rozdíl v příčkách a v návštěvách z lepší pozice, přímého zápisu a levnější offline propagace (u sperky-rychle-honem.info trvá dýl, než si to lidi zapamatujou) u nich znamená milionový rozdíl v obratu.
Affilák.cz - blog nejen o affiliate marketingu
- Turek
- Kontaktovat uživatele:
Je otázka jak se dívají vyhledávače na změnu pořadí slov u domény. Pokud mám třeba doménu nakup-ojeteho-auta.cz a místo toho bych měl doménu auto-ojete-nakup.cz klíčové slova tam jsou stejné a pro návštěvniky z vyhledávačů klikajicí na odkaz to je celkem jedno, že je doména kostrbatá. Potom těch možností pro support domény máš mnohem víc a takové domény jsou dosti volné.
Mám blog http://www.mojeokoli.cz o internetu, běhání, fotografování, Itálii, čajovnách
Re: Domény a optimalizace
Doplnil jsem to, abych uzavřel 3 velké výhody hezké domény, ale neznamená to, že se nás to netýká.. Obecně mám raději domény, které můžu nadiktovat někomu venku tak, aby si je zapamatoval, než dorazí domů a upřednostňuji je před klíčovým slovem v doméně. Samozřejmě ideální by bylo obojí. Určitě jsem radši za mou doménu povinko.cz namísto onlinepovinneruceni.cz. Prostě to líp vypadá a to i v serpu, dá se to skloňovat, takže někdo může říct kamarádovi - sjednal jsem si to na povinku cézet a tak podobně. Dá se udělat hezké logo, všude, kde se nápis objeví, to vynikne. Samozřejmě záleží, jak velké s tím máš plány, i když až donedávna jsem z webem povinko.cz moc velké plány neměl, bral jsem ho jen jako jeden z mnoha na inzerci (teď už s ním nějaké plány mám) a stejně jsem si tuhle doménu vybral.
Affilák.cz - blog nejen o affiliate marketingu
Tak s tím plně souhlasím, dnes již člověk nemusí doménu vybírat podle relevance klíčových slov které obsahuje protože vyhledávače upřednostní obsah, pokud bude na doméně kukačka.cz lepší obsah o povinném ručení než na povinneruceni.cz bude prostě v sepru před ní.Maigi píše:Doplnil jsem to, abych uzavřel 3 velké výhody hezké domény, ale neznamená to, že se nás to netýká.. Obecně mám raději domény, které můžu nadiktovat někomu venku tak, aby si je zapamatoval, než dorazí domů a upřednostňuji je před klíčovým slovem v doméně. Samozřejmě ideální by bylo obojí. Určitě jsem radši za mou doménu povinko.cz namísto onlinepovinneruceni.cz. Prostě to líp vypadá a to i v serpu, dá se to skloňovat, takže někdo může říct kamarádovi - sjednal jsem si to na povinku cézet a tak podobně. Dá se udělat hezké logo, všude, kde se nápis objeví, to vynikne. Samozřejmě záleží, jak velké s tím máš plány, i když až donedávna jsem z webem povinko.cz moc velké plány neměl, bral jsem ho jen jako jeden z mnoha na inzerci (teď už s ním nějaké plány mám) a stejně jsem si tuhle doménu vybral.
- Turek
- Kontaktovat uživatele:
Taky vítám, zatím po afillate jen pokukuji (několik let) ale v posledních měsících tvořím a tvořím, takže se snažím zapojit i do diskuzí. K tomu líbivemu názvu domény. Nemám s tím zkušenosti, ale dle mého líbiva doména ne se slovem které potřebuji je vhodnější spíš pro budováni nějaké značky, což v tomto případě kromě majitele oné stránky je skoro nežádoucí. Pokud tedy správně chápu affilate, tzn. doporučit a poslat pryč, chytat co nejlépe hledajicí BFU.
Mám blog http://www.mojeokoli.cz o internetu, běhání, fotografování, Itálii, čajovnách
- Pavel Mužák
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mě napadlo, jak je to s překladem webu do jiného jazyka na jiné doméně? Je to bráno jako duplicita? Např. když texty z .cz přeložím do slovenštiny nebo angličiny a dám např. na .eu doménu?